Sledujte nás:

Chutným nutričně výhodným jídelníčkem k trvalé redukci váhy

Zpět

Lidé teoreticky hubnou, hubnou, hubnou, ale kila se bohužel nerozplývají jak tající sníh, jak slibují reklamy.  Při hubnutí nehraje roli inteligence  - lidé pod vlivem emocí ztrácí rozum a podléhají magickým nabídkám. Ani v 21. století zatím nebyl vynalezen zázrak, který by splňoval slogan z reklam  -   snadno , rychle, bez práce, natrvalo…...
A tak obchodníci s hubnutím roztáčí kolo jojoefektu, věčný koloběh hubnutí a nabírání, kdy  lidé věnují mnoho životní energie  problematice váhy,  ale neefektivně. Jeden úsek života tvrdě hubnou a jakmile zákonitě ostrou dietu poruší, dostanou se do druhého období, kdy se totálně přestanou kontrolovat a sbírají sílu nadměrným příjmem energie na další etapu hubnutí a tak prohubnou život.
Terapii  obézních  nelze redukovat na držení diet, aniž bychom vzali v potaz dopad na  kvalitu jejich života.

 Operantní teorie učení říkají, že pokud chceme docílit trvalé změny ve stravovacích návycích, musí se s touto změnou žít lépe. Ve vzájemné spolupráci hubnoucího a odborníka je třeba upravit jídelníček tak, aby byl nejen nutričně výhodnější, ale aby  navíc neměl hubnoucí pocit, že „drží dietu“.

Je třeba hledat potraviny, kdy se významně neliší senzorická jakost nutričně vhodnějších pokrmů od méně vhodných, tedy jednodušeji řečeno, zdravé musí znamenat chutné. Pro trvalé udržení váhových úbytků je třeba naučit hubnoucího si sestavit jídelníček, jehož principy bude dodržovat trvale.

Jednou z potravin, která většině lidí – a pozor nejen ženám ale i mužům chutná, je cottage. A navíc splňuje, co pro hubnutí v dnešní uspěchané době potřebujeme – chutná, má výborné nutriční složení a je stále při ruce.

Cottage patří mezi čerstvé sýry tj. nezrající sýry, jejichž výroba končí prokysáním. Vzhledem k tomu, že se tento sýr tepelně neošetřuje, je zdrojem prospěšných bakterií mléčného kysání.

Průměrná energetická hodnota se pohybuje kolem 400 kJ, 13 g bílkovin, 3 g sacharidů a 4- 5 g tuku.

Nutričně tedy splňuje základní požadavek při hubnutí – hodně živočišných bílkovin, které nejsou vázány na tuky a méně sacharidů.

Chutná v přírodní formě, ale výborný je i s příchutěmi. Např. Meggle Cottage Cheese si můžete vybrat hned z několika příchutí - přes přírodní bílý, oblíbený pažitkový, až po pikantní chilli či delikátní kombinace hořčice/cibule a šunka/křen.

Energetická hodnota  cottage Meggle se pohybuje okolo 400 kJ a množství tuku okol 4 g na 100 g.

Pokud si koupíte nakrájenou zeleninu a přidáte do ní ochucený cottage, máte za minutu připravený výborný oběd či večeři.

Cottage může být součástí i sladkých dezertů, ovocných pokrmů a dalších pochoutek.

Možná by vás ani nenapadlo ho použít i při přípravě sladkých pokrmů -  jako např.   tiramisu, cheescake  apod.  Recepty najdete na www.megle.cz

 

Pro inspiraci uvádíme recept: Vrstvené lívanečky s limetkovým Meggle Cottage cheese, čerstvými jahodami a javorovým sirupem

K přípravě potřebujeme:

 

Klasické lívanečky 12 ks
Meggle Cottage cheese přírodní 180 g
Kůra z jedné limetky  
Vanilinový cukr 1 sáček
Čerstvé jahody, očištěné 350 g
Javorový sirup dle chuti
Moučkový cukr na posypání

Příprava:

Do sýru Cottage metlou vmícháme vanilinový cukr a limetkovou kůru. Směs vrstvíme s lívanečky, doplníme čerstvými jahodami a přelijeme javorovým sirupem.


Porce: 4
Doba přípravy: 75 min. vč. kynutí


 

 

Hodnocení (33 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

18. 06. 2018 13:57
Hmm, koukám, že budu asi jediná, které cottage nechutná. Občas ho z nadšení koupím - přece jen má skvělé nutriční složení, ale pak mi strašně dlouho jen zavazí v lednici. No a nakonec skončí v nějaké pomazánce, kam obvykle dávám spíš tvaroh.
01. 01. 2016 07:33
Cottage mám taky moc ráda-)
25. 07. 2015 01:00
Cottage mi chutná, hlavně ten se smetanou.
13. 03. 2014 16:44
Cottage je super, hlavne si davam jako presnidavku a moc chutna i detem
13. 06. 2013 18:15
Cottage mám moc ráda. Hlavně neochucené, které si potom dochutím podle své fantazie - trochou džemu nebo med.
10. 06. 2013 20:22
V životě jsem ho nechutnala - myslela jsem, že není dobrý, ale jak jsem začala hubnout se sebekoučinkem a vyhledávat potraviny, ochutnala jsem ho a nejvíc mi chutná ten jihočeský se zeleninou :) Je prostě výborný :))
15. 05. 2013 11:28
Taky ho mám moc ráda
13. 05. 2013 12:11
Cottage ten můžu, a nejvíc přírodní
10. 05. 2013 22:39
Cottage je super , stačí mi přírodní, ochucený jsem ještě neměla potřebu kupovat
05. 05. 2013 08:09
Mám ráda všechny mléčné výrobky.
05. 05. 2013 07:04
já má ráda cotage se smetanou.
10. 04. 2013 15:12
Mám moc ráda přírodní a chill cottage.
08. 04. 2013 23:14
Taky preferuji přírodní.
08. 04. 2013 18:53
nejlepší je pažitkový :D
08. 04. 2013 15:34
Cottage je vynikající. Každý den k snídani.
08. 04. 2013 13:06
nejlepší je přírodní a doma ho smíchat s čím ho máte rádi :-)
08. 04. 2013 10:05
mě cottage taky ze začátku připadal divný, ale zvykla jsem si a teď mi chutná moc
08. 04. 2013 06:36
Cottage mám moc ráda. Nejvíc přírodní a nejmíň mi chutnal jahodový. Dávám si ho do salátů a hlavně když nemám čas kuchtit oběd. Jako výborný zdravý oběd je k nezaplacení.
07. 04. 2013 23:27
Přiznám se, že když jsem cottage kdysi dávno jedla poprvé, moc mi nechutnal, ale brzy jsem změnila názor a nyní je neodmyslitelnou
součástí mého jídelníčku. Dá se libovolně dochutit a je skvělý :-)
07. 04. 2013 21:09
cottage miluji.
07. 04. 2013 19:51
cottage jsem nikdy moc nejedla. Ale vyzkouším. Vidím, že se dá použít snad úplně všude. Takže určitě inspirace do kuchyně :)
07. 04. 2013 18:14
7.4.2013 mimino
Určitě zkusím jíst Cottage sýr a později až budu umět sestavovat jídelníček se spravnou energetickou hodnotou,vyzkouším i recepty s tímto sýrem.
07. 04. 2013 16:40
To je skvělý nápad:"Lívanečky",čím se dá nahradit Javorový sirup,může mi někdo poradit?
07. 04. 2013 14:56
jím,jím...
07. 04. 2013 11:23
Cottage mám většinou k obědu.
07. 04. 2013 11:15
Právě včera jsme ho měli k večeři ... ve formě salátu: baby salát, cherry rajčata, paprika, cottage, olivový olej jako zálivka + knackebrot :-) mňamka
07. 04. 2013 10:21
Díky za článek. Po třech týdnech mě dochází inspirace.
07. 04. 2013 09:50
Cottage se stal neodmyslitelnou součástí mého jídelníčku . Prostě je to surovina s kterou de dělat vše.
07. 04. 2013 07:39
Nejraději mám přírodní Cottage
07. 04. 2013 07:33
s "dietami" jsem si uzila sve, proto mi stob tak vyhovuje, ze nejde o jednostranne omezeni nejakych surovin, ale o upravu stylu...a za cottage jsem rada, mam rada vsechny prichute
06. 04. 2013 21:26
Je dobrý.
06. 04. 2013 19:30
Mě ze všeho nejvíce chutná ten bílý. Mám ho ráda jen tak.
06. 04. 2013 19:25
Cottage sýr si pravidelně kupuji. Pořád ho mám v lednici alespoň jeden.
Dám si do něj chilli, česnek a zeleninu a je to namka.
06. 04. 2013 15:29
cottage mi moc neleze, pěkně se mi zněho navaluje, ale ten ovocný je úplná mňamka. Ten si dám ráda jenom tak na chuť, ale bohužel ho mají málo kde :( , jinak bych ho jedna každý den :)
06. 04. 2013 15:26
Já si kupuji také Cottage jenom prírodní. Ochutím si ho podle svého, bud se zeleninou, nebo na sladko.
06. 04. 2013 15:11
kdyby cottage "většině lidí chutnal", tak si nemažou na chleba taveňáky.co vidím v okolí, tak ho lidi většinou jí jako součást diety, protože musí. sama cottage ráda nemám - hlavně kvůli konzistenci. hrudky v tekutině jsou mi dost nepříjemné, i když se to dá překonat. mixovat jsem se to ještě nenaučila, ale možná by to stálo za vyzkoušení, třeba kvůli dětem.
06. 04. 2013 11:21
Napište komentář...
06. 04. 2013 10:37
Cottage mám nejraději přírodní. Používám do salátu a nebo si ho ochutím sama podle toho co je zrovna doma. Na sladko bych ho nemusela.
06. 04. 2013 10:22
já mám cottage ráda ale spíš přírodní a sama si dle chuti dochutím
06. 04. 2013 10:02
Sice sladký moc nemusím (sakra z čeho jsem ty kila nabrala?Joooo, řízečky, knedlo zelo....), ale tole budu muset ukuchtit svému příteli, který se vrhnul na lepší stravu se mnou,aby mě podpořl, a sladký miluje
06. 04. 2013 10:02
Taky preferuji cottage bez příchuti a ochutím si ho sama dle momentální nálady
06. 04. 2013 09:03
Cottage sýry mám moc ráda. Oblíbila jsem si přírodní bez příchutě. Pokud budu chtít přidat pažitku nebo sůl, či jinou zeleninu. přidávám si ji tam sama.
06. 04. 2013 08:56
Já je přidávám do všech salátů, je to mňamka.
06. 04. 2013 07:48
Zajímavý recept
06. 04. 2013 06:20
To musím vyzkoušet :-)
05. 04. 2013 22:58
Cottage mám moc ráda,snad nejlepší je bez příchutí a se zeleninou je opravdu výborný.Ale ty lívanečky zkusím.

Naši partneři